Friss hírek

„Élet az élet után” - Újfehértó

Élet az élet után címmel tartott előadást R. Kárpáti Péter színművész 2018. november 9-én Újfehértón, a Zajti Ferenc Kulturális Központban. A dokumentumfilm vetítéssel egybekötött esemény a halálközeli élmények kérdéseit boncolgatta. Mindemellett a közelmúltban megjelent Halálközeli élmények című kötet is bemutatásra került.
A halállal kapcsolatban nem csupán az életből való távozás tudata nehéz, de legalább annyira fájó a szeretetkapcsolatok visszavonhatatlan szétszakadása. De elgondolkoztunk-e valaha azon, hogy eltávozott szerettünk lelke tovább él-e, és ha igen, vajon mi történik vele?

A halál vajon a mindenkori létezésünk végét jelenti? Vagy csupán a Földön eltöltött életünk fájó záróakkordja?

A színészt, saját elmondása szerint kamaszkora óta érdekli ez a téma, de mivel Magyarországon viszonylag kevés hiteles forrás érhető el e sokakat érdeklő és vitatott témakörben, úgy gondolta, érdemes lenne utánanézni és közzétenni a lehető legtöbb ismeretet a halálközeli élmények jelenségköréről. Ebből a megfontolásból készült el már ebben a témában több kötete és egy dokumentumfilm sorozat. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ezek azért jöttek létre, hogy a lehető legtárgyszerűbben mutassák be mindazt, amit a halálközeli élmények jelenségköréről most, a 21. század elején tudni lehet. Semmilyen formában nem célja, hogy a halál utáni bárminemű létezést tagadja, igazolja vagy megkérdőjelezze.

A filmsorozatban és az abból készült kötetben objektíven mutatja be mindazt a tényanyagot, ami a legújabb tudományos magyarázatok, kutatási eredmények ismertetése mellett a magyarországi átélők eseteivel, orvostudományi és vallási szakértők véleményével, valamint ismert és szakmájukban elismert közéleti szereplők gondolataival bővítheti ismereteinket.

 

Nagyné Lakatos Anett
művelődésszervező

11
ugoli

További képek a Zajti Ferenc Kulturális Központ facebook oldalán!