Friss hírek

(Szerelem)lakat-fal az összetartozás jegyében Újfehértón!

Egy ősi kínai hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő tárgyon, szerelmük örökké fog tartani.
A lakat egy föl nem bontható örökkévaló szövetség jelképe, amely magába foglalja a hűséget, az összetartozást, a gondoskodást és a véget nem érő szerelmet. A hagyomány szerint a zár kattanása és a kulcs eldobása azt  jelzi, hogy a szerelem végtelen; örökké, de legalább a sírig tart.
Ez a romantikus szokás  már több éve nálunk is hódít; ennek köszönhetően már számos hazai településen megtalálhatjuk a szerelmesek lakatfalát.
Újfehértón is felmerült elsősorban a fiatalok részéről egy szerelemlakat-fal elkészítésének az igénye, amelyet megfelelő környezetben elhelyezve bárki, aki hisz  vagy hinni akar a hagyományban felkereshet és emléket állíthat szereleme örökkévalóságának.

A fentiekre tekintettel, Újfehértón (szerelem)lakat-falat kívánunk elhelyezni, nemcsak a szerelmesek, hanem a város összetartozásának jelképeként is.
A fal elkészítéséhez várjuk a javaslatokat,  a látványtervre (méret, szín, forma) és  a lakatfal elhelyezésének helyszínére.
A pályázat a látványterven (kézzel vagy géppel készített) és a helyszíni javaslaton  túl tartalmazza: a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, és  nyilatkozatot, hogy a pályázattal kapcsolatban adatai kezeléséhez hozzájárul.
A pályázók kizárólag saját maguk által készített látványtervekkel pályázhatnak, amelyek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek.

A pályázat beküldésével a pályázók:
-    elismerik, hogy a beküldött látványtervek felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél jogait.
-    hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakatfalat Újfehértó Város Önkormányzata (4244. Újfehértó, Szent István út 10.)  a benyújtott látványterv vagy a döntéshozó által színben és/vagy méretben, helyszínben módosított látványterv alapján megvalósítsa.
-    hozzájárulnak, ahhoz, hogy a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat internetes elérhetőségein a látványtervek (a pályázó adatai nélkül) megjelenjenek.
A látványterveket 2019. augusztus 20-án  23.59 –ig várjuk a varosuzemeltetes@ujfeherto.hu e-mail címre.  A levél tárgyában szerepeljen: szerelemlakat-fal. A látványtervek az Újfehértói Polgármesteri Hivatal 4244. Újfehértó, Szent István út 10. em. 12. számú hivatali helyiségében is leadhatók, vagy postai úton (4244. Újfehértó, Szent István út 10.) is megküldhetők.

A benyújtási határidőt követően beérkezett pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni.
A pályázatokat Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (4244. Újfehértó, Szent István út 10.) bírálja el, a 2019.  augusztus 28-án megtartandó ülésén.
A bírálat alapja: a (szerelem)lakat-fal formai megjelenése. (látványterv)
Eredményes pályázat esetén, a nyertes pályázó 30. 000 Ft pénzösszegben részesül.
A pályázati eljárás – indoklás nélküli -  eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartjuk.
Érdeklődni a 42/290-000/102. telefonszámon vagy a varosuzemeltetes@ujfeherto.hu e-mailcímen lehet.


Újfehértó, 2019. július 31.


                                Nagy Sándor
                                polgármester