Friss hírek

2018. szeptember 20-án, csütörtökön az Európai Mobilitás Hete alkalmából Autómentes napot tartottunk Újfehértón

Az EU közlekedési biztosa, Violeta Bulc a 2018-as évet a „Multimodalitás éveként” hirdette meg.

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT ennek keretén belül fogadta el a „Mix and Move!” cselekvésre irányuló felhívást, valamint azt az elképzelést, hogy különféle közlekedési módokat válasszunk a városi területeken történő mozgáshoz.

Legfőbb célja 2018-ban, hogy a városokban, nagyvárosokban elérhető, sokféle mobilitási megoldás kipróbálására ösztönözze az embereket, és eloszlassa azt a széles körben elterjedt hiedelmet, hogy kizárólag a személyautók jelentik a legmegfelelőbb közlekedési lehetőséget.

A rendezvény Újfehértó Város Önkormányzata és a Zajti Ferenc Kulturális Központ közös programjaként jött létre.

A Városi Sportcsarnokban megjelenteket Nagy Sándor Újfehértó Város polgármestere köszöntötte, majd a Városi Sportnapon ismert és igen kedvelt, iskolák közötti sorversenyen vettek rész városunk tanulói.

A rendezvény végén a már hagyománnyá vált, városunkat körbejáró, kerékpáros felvonulásra került sor, amelyen szép számban összegyűlt iskolások és felnőttek csoportja vett részt.

Városunk bölcsődései és óvodásai ebben az évben is felvonulással csatlakoztak az Autómentes naphoz, ezzel népszerűsítve mozgalmunkat és rendezvényünket is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek aki eljött, nagy örömünkre szolgált, hogy idén is ilyen sokan jelentek meg a rendezvényen.

Nagyné Lakatos Anett, Szűcs Emese

További képek: https://www.facebook.com/pg/Zajti-Ferenc-Kultur%C3%A1lis-K%C3%B6zpont-1410551818990812/photos/?tab=album&album_id=1990605514318770

dfg
adfsef