Friss hírek

A helyi közlekedési támogatás módosításáról döntött a Képviselő-testület!

Tisztelt Lakosok!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy Újfehértó Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén a helyi közlekedési támogatás igényléséhez kapcsolódóan az egy főre jutó jövedelemhatár emeléséről döntött, oly módon, hogya háztartásban az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át – azaz a 142.500-Ft-ot nem haladhatja meg.

Helyi közlekedési támogatásra jogosult az a helyi autóbuszjáratra érvényes bérlettel rendelkező személy, aki a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményeiről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm. rendeletben szabályozott tanulóbérlet vagy nyugdíjas bérlet igénybevételére jogosult és a jövedelemhatárra előírt rendelkezéseknek megfelel.

Jövedelemvizsgálat nélkül jogosult továbbá helyi közlekedési támogatásra a helyi autóbuszjáratra érvényes tanuló bérlettel rendelkező, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő személy.

Egyidejűleg tájékoztatom Önöket, hogy a helyi közlekedési támogatás iránti kérelmek benyújtási idejét 2019. február 20-ig meghosszabbítottuk.

 

Bővebb tájékoztató valamint a támogatások iránti kérelemnyomtatványok a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (Fsz. 9. szoba, tel: 42/290-000/109.) beszerezhetőek, vagy a www.ujfeherto.hu oldalról is letölthetőek.

 

                                                                                       Nagy Sándor sk.
                                                                                         polgármester