Friss hírek

"az Egészség napja a Lengyel Laura Óvodában"

Óvodánkban 2018. január 19-én az egészség, az egészséges életmód jegyében szerveztünk egész napos programot, melyet a Forever Living Products - Forever Kids programja támogatásával valósítottunk meg. A délelőtti tevékenységekbe a gyerekeket vontuk be. Kisebb csoportokban, óvodapedagógusaink, és Meglécz Józsefné (óvodánk védőnője) irányításával, játékos tevékenységek során szereztek tapasztalatokat az egészséges táplálkozásról, a testápolásról, az öltözködésről, valamint az éltető, tiszta víz fontosságáról a Vitaminok házában, a Víz házában, a Tisztálkodás házában és az Öltözködés házában.

A pályázati keretből minden csoport vízszűrő kancsókat kapott, melyet megismertek a program kapcsán a gyerekek, megkóstolták a tiszta vizet, megízlelték a csapvizet és megállapították, hogy a szűrt víz bizony finomabb. Ezt a hasznos eszközt a mindennapokban is használni fogják a csoportok.

Az izgalmas játékok az új ismeretek mellett a meglévő tudás rendszerezésére is lehetőséget biztosítottak.

A délutáni programok elsősorban a felnőtt közönségnek szóltak. Az ebédet követő közös testmozgás után a gyerekek szokásos napirendjük szerint lepihentek.

 A kedves szülők hasznos tanácsokkal, praktikus megoldásokkal gazdagodhattak az elsősegélynyújtás, valamint a lázcsillapítás és a leggyakoribb gyermekbetegségek vonatkozásában. A dr Kiss Magdolna, óvodánk gyermekorvosa által tartott előadás során a résztvevőknek lehetősége volt azonnali kérdésekre is, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

A délután további részében a "Forever Living Products" képviselőinek segítségével ízelítőt kaptunk a nagy múltú cég termékeinek alkalmazásából. Enyediné Erzsike - területi csoportvezető - , valamint Váradi Mariann tanácsadó-képviselő készségesen álltak a résztvevők rendelkezésére egy-egy termékkel kapcsolatos bővebb tájékoztatással, vagy konkrét alkalmazási javaslattal. Előadásukban a prevencióra helyezve a hangsúlyt tájékoztatták a hallgatóságot a Forever termékekről, néhány termékből kóstolóval is szolgáltak, megízlelhettük a teájukat, a gyermekvitaminokat, néhány kozmetikai/higiéniai terméket is kipróbálhattunk.

Az egészség napja nem múlhat el az egészséges táplálkozás hangsúlyozása nélkül. A P-Dussmann Étterem Huri Béla élelmezésvezető irányításával és közreműködésével, valamint Sztányi Antalné Tupperware képviselő segítségével reformkonyhai finomságokat készíthettek, kínálták a szülőket, gyerekeket, amelyek újraértelmezték a zöldségfélék felhasználási/fogyasztási módját. Az ízletes falatok nemcsak a szemeknek nyújtottak gyönyörködtető látványt, hanem a "kóstoló" közönség elismerését is kiérdemelték.

Megköszönve a közreműködők részvételét, segítségét, bízunk benne, hogy minden résztvevő elvitt magával néhány jó tanácsot, ötletet, javaslatot, amellyel a jövőben a mindennapok során alkalmazva azokat, tudatosan tesznek a saját, valamint a családjuk egészségének megőrzése, illetve a betegségek megelőzése érdekében.

További képek megtekinthetők a Lengyel Laura Óvoda facebook oldalán

1


4
5
6
7
8