Friss hírek

Boldogságóra-Hírpercek

2017 szeptemberében csatlakoztunk a Boldogságóra Programhoz, amely 10 egymásra épülő témából áll.

A témák lépésről-lépésre ismertetik meg a boldogságfokozó technikák különböző összetevőit. Ezeket beépítjük a gyermekek szokásrendszerébe és próbáljuk fokozatosan emelni a témák feldolgozására szánt időt. Módszertani segédanyagok is rendelkezésünkre állnak, amelyek igazodnak a gyermekek fejlettségi szintjéhez.

Lelkesen, de kicsit izgatottan készülődtünk az első boldogságfokozó témakör a HÁLA feldolgozásához. Harmonikus, vidám légkört teremtettünk. A fogalom megközelítéséhez olyan élményeket idéztünk fel, amelyek jó érzéssel töltenek el, amelyek kellemesek számunkra. A gyermekek életkori sajátosságaiból adódóan leginkább a közvetlen környezetükből nevezték meg azokat, akiknek hálásak lehetnek (szülő, testvér, nagyszülő, barát). Dramatikus játékok segítségével „mintha” helyzeteket teremtettünk, amelyek még inkább elősegítették a pozitív érzelmek felszínre kerülését, újra átélését. Lezárásként hála virágokat készítettünk. Tettük ezt jó szívvel, hálából, azoknak, akiket nagyon szeretünk.

kep

Anna egy napja.
A kis történetet a gyermekek fogalmazták meg. Érzelmi, erkölcsi mondanivalójában a hála játszik szerepet.
Szeptember hónapban a feltöltött dokumentumok alapján az Óvodások Történetírás Kategóriában az Anna egy napja történetünk első helyezést ért el.
(Elolvasható: http://boldogsagora.hu/halapedakep-anna-egy-napja/)

Három kisfilmet is készítettünk. Egyszerű élethelyzeteket, játékszituációkat mutatunk be, amelynek során gyakoroltuk a boldogságfokozó technikát. A kisfilmünk is igazolja, a hála egy olyan eszköz, amely mindig rendelkezésünkre áll, alkalmazása pedig pozitívan hat testünkre, lelkünkre egyaránt.
(Megtekinthető:https://www.youtube.com/watch?v=M67NfafNF9g
                     
https://www.youtube.com/watch?v=yv0RaBD00as
                     
https://www.youtube.com/watch?v=N6kNa2aTZ0s )

 

Boda Sándorné
projektfelelős

Lengyel Laura Óvoda