Friss hírek

Giliga Ferencné (sz: Nyisztor Anna) újfehértói lakos köszöntése

2019. április 23-án került sor Giliga Ferencné (sz: Nyisztor Anna) újfehértói lakos köszöntésére, 90. születésnapja alkalmából. A városvezetés nevében Nagy Sándor polgármester és Nagy Zoltán Józsefné anyakönyvvezető köszöntötte az ünnepeltet és nyújtotta át részére a miniszterelnök úr által aláírt, jubileumi köszöntésére kiállított oklevelet.

Annuska néninek 4 gyermeke született, közülük azonban már csak ketten élnek. 9 unokával és 15 dédunokával büszkélkedhet. 23 éve annak, hogy egyedül maradt, férjével 2019. április 22-én ünnepelte volna 73. házassági évfordulóját. A család korábban mezőgazdasággal foglalkozott, több hold földjük is volt, melyet közösen műveltek. Szabadideje nagy részét gobelin hímzéssel töltötte, melynek tanúbizonyságai a ház falain lévő szebbnél szebb alkotások.

Annuska néni elmondása szerint jó egészségnek örvend, gyógyszert is alig kell szednie. Kiskertjét saját maga műveli, és hetente többször süt, főz. És még milyen jól! Látogatásunkkor volt szerencsénk megkóstolni a házi készítésű pászkáját, melynek titkos receptje kapcsán annyit elárult, hogy nincs is recept, hiszen találomra készíti!

Újfehértó Város Önkormányzata nevében további jó egészséget kívánunk!

dsc-0484
dsc-0485
dsc-0488