Friss hírek

Gyógyszertámogatás igénylésének módosításáról döntött Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Tisztelt Ügyfelek!

Tájékoztatom Önöket, hogy Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyógyszertámogatás módosításáról döntött.

A gyógyszertámogatást az az Újfehértón bejelentett lakóhellyel és a bejelentett lakóhelyen életvitelszerűen tartózkodó személy igényelheti, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 % - át, azaz 85.500-Ft-ot, egyedül élő esetén a 450 %-át, azaz 128.250- Ft-ot nem haladja meg.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy a háziorvos vagy szakorvos által rendelhető, a gondozásban lévő betegségre állandóan szedett, rendszeresen felírt vényköteles gyógyszerek költsége meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 30 %-át, azaz a 8.550-Ft-ot.

Nem jogosult gyógyszertámogatásra az a személy, aki közgyógyellátásban részesül. A támogatás havonta 3.000- Ft összegben, a kérelem benyújtásának napjától tárgyév december 31. napjáig kerül megállapításra.

A kérelmek benyújthatóak az Újfehértói Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (fsz. 9-es hivatali helyiség) ügyfélfogadási időben (Hétfő 8.00-13.00, Kedd 8.00-12.00, Szerda 8.00-17.00, Csütörtök nincs ügyfélfogadás, Péntek 8.00-12.00).

A formanyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal portáján, valamint a www.ujfeherto.hu oldalról is letölthető (A/3-as formátumban).

Nagy Sándor polgármester