Friss hírek

Idősek napja 2019

2019. szeptember 28-án tartottuk a hagyományos Idősek napi ünnepségünket, a Zajti Ferenc Kulturális Központ színháztermében.
A vendégvárás déli 12 órakor kezdődött a Helytörténeti Gyűjtemény udvarán, ahol a szépkorúakat étellel, itallal és jó zenével vártuk. Ismerősként köszönthettük a Tűzrózsák zenekart is, akik a jó ebédhez szolgáltatták a zenét.

 

„Az étel jellemzően nem csupán a testet szolgálja. Jelentős hatással van szellemünkre is. Az igazi étel mind a testnek, mind a szellemnek alkotója.”

Ezen gondolat fényében történt az ebéd kiosztása, melyben segítségünkre voltak a SZOSZOK dolgozói.

 

Ezt követően 13:30-kor kezdetét vette ünnepi műsorunk, ahol Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő úr, Nagy Sándor Újfehértó város polgármestere köszöntötte az időskorúakat, valamint az egyházak képviseletében,Főtisztelendő Kocsis Antal görögkatolikus parókus, Főtisztelendő Juhász Imre címzetes kanonok, római katolikus plébános, Nagytiszteletű Baracsi István református lelkipásztor, Bognár Benjamin baptista ifjúsági lelkész.

 

A város nevében Nagy Sándor polgármester, és Szűcs Lászlóné alpolgármester ajándékot adott át, az arany- és gyémántlakodalmas házaspároknak, valamint városunk legidősebb hölgy és férfi lakosának.

 

A Szociális Szolgáltató Központban több éve közszolgálati jogviszonyban dolgozó munkatársainak a törzsgárda jutalmakat Nagy Sándor polgármester adta át.

 

Karcag város alpolgármestere Kovács Szilvia ötletgazda által létrehozott, Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva Újfehértó Város Önkormányzata az idei évben is meghirdette „A legszebb konyhakertek” programot.

Az idei évben 17 kert került díjazásra, a díjakat Nagy Sándor polgármester és Váradiné Istenes Erzsébet zsűri elnök adták át.

 

Az ünnepi műsor zárásaként, könnyedebb vizekre eveztünk, ahol Poór Péter táncdalénekes kalauzolt bennünket.

 

Mindannyiunk nevében köszönetet szeretnénk mondani a délután zavartalan lebonyolításához nyújtott segítségükért, az Újfehértói Szociális Szolgáltató Központ dolgozóinak, a Zajti Ferenc Kulturális Központ munkatársainak, Papp Zsoltnak és Pál Istvánnak, valamint Tószegi Ferencnek és az irányításuk alá tartozó csoportnak.

 

                                                                                                                      Szűcs Emese

 

További képek a Zajti Ferenc Kulturális Központ facebook oldalán.

rrr
re
rre