Friss hírek

"Klímatudatos Újfehértóért"

Tisztelt Újfehértóiak!
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága által 2018. 02. 09-én kiadott felhívása alapján Újfehértó Város Önkormányzata 2018.06.29-én „Klímatudatos Újfehértóért” címen pályázatot nyújtott be.
A 2019. október 03-án megküldésre került Támogatói Okirat értelmében Újfehértó Város Önkormányzata 14 991 997 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A projekt célja önkormányzati kezdeményezésre megvalósuló fenntarthatósággal és környezettudatossággal kapcsolatos ismeretek és gondolkodásmód elmélyítése a lakosság körében, amely hozzájárul a település hatékony környezetgazdálkodáshoz és klímaváltozáshoz való alkalmazkodás megteremtéséhez.

Célunk továbbá új, környezettudatos, környezetvédő gondolkodásminták átadása, melynek révén növekszik a társadalmi szerepvállalás, erősödik a közösségi együttműködés, a felelősségteljes szemléletmód pedig a környezeti folyamatok egyensúlyának helyreállításához is hozzájárul. A tevékenységek által az emberek környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretei bővülnek, a helyi kockázatok csökkennek.

Ezen pályázat keretében elérendő további célok:

-          A környezettudatos fogyasztói és vásárlási szokások kialakítása, miáltal elérhető a helyi élelmiszereke, környezetbarát termékek piacának fejlődése

-          Környezetbarát közlekedésre ösztönzés

-          Környezeti nevelés elősegítése

Mindezen célok eléréséhez természetesen a pályázat keretében elkészül a város klímastratégiájának kidolgozása, mely szorosan illeszkedni fog Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Klímastratégiájához.


Újfehértó, 2019. október 9.


                                                                                                                           Nagy Sándor
                                                                                                                             polgármester


gettyimages-1022892932