Friss hírek

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Városlakók!

 

A koronavírus-járvány megjelenése, az ellene folyó küzdelem, és a megelőzés érdekében tett erőfeszítések jellemezték az idei év tavaszát. A Covid19 vírus elterjedésének megakadályozása érdekében Önökkel összefogva, egy országosan is példaértékű eredménnyel büszkélkedhettünk.

Örömmel tölt el az a tudat, hogy számíthatok Önökre és természetesen Önök számíthatnak rám.

Június 18. napját követően a szívekben talán még egy pici fenntartással, de optimistán álltunk az év további időszaka előtt. Megkönnyebbültünk, tudván, a veszélyhelyzet véget ért. Készültünk az augusztusi Nemzeti ünnepünkre, pótolni kívántuk az elmaradt rendezvényeket, szerettük volna méltó módon megünnepelni mindazokat, akik foglalkozásuk vagy cselekedetük alapján kitüntetésre érdemesek. Az élet azonban felülírta a terveinket, szándékainkat.

A napokban újabb nem várt nehézséggel kerültünk szembe, a vírus újra megjelent. Az esettel kapcsolatban téves információk terjednek, így szükségesnek látom ennek tisztázását. Mint azt a városlakók tudják, az Önkormányzat a tulajdonában álló helyiségeket az év valamennyi napján igény szerint családi események, rendezvények, oktatás, sport és egyéb okból bérbe adja. Ez történt augusztus 1-jén is, amikor is a Nonprofit Szolgáltató Ház egyik termében egy baráti társaság születésnapot ünnepelt. A biztonságuk érdekében és következetes magatartásuknak megfelelően házi karanténba vonultak az esemény résztvevői, miután a teszt az egyik résztvevőnél pozitív eredményt mutatott. Nem a Polgármesteri Hivatal munkatársai ünnepeltek, ebben az időpontban közigazgatási szünet volt, munkatársaink az éves szabadságukat töltötték. Jelenleg pedig szinte teljes létszámmal folyik a munka a hivatalban.

Mindezek alapján azt kérem Önöktől, hogy ugyan azzal a megfontoltsággal, elővigyázatossággal és felelősséggel végezzék bevásárlásaikat, mint amilyen jellemezte a lakosságot a veszélyhelyzet idején.

Kérem, hogy saját maguk, szeretteik és a környezetükben élők egészségének megóvása érdekében kiemelt figyelmet szenteljenek a maszk viselésére. Védjük, óvjuk egymást.

 

 

Megértésükre és együttműködésükre továbbra is számítok!

 

 

Újfehértó, 2020. augusztus 11.

 

                                                                                                                     Dr. Hosszú József sk.
                    Újfehértó Város Önkormányzatának  
Polgármestere