Friss hírek

Megújul a Központi Orvosi Ügyelet épülete

Kedves Újfehértóiak!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2019. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívásra sikeresen pályázott Újfehértó Város Önkormányzata.
A II. körös Miniszteri döntés értelmében településünk 26.082.840,- Ft összegű támogatást nyert el egészségügyi alapellátást szolgáló infrastrukturális fejlesztésre, melyet a Központi Orvosi Ügyelet épületre kívánunk fordítani.

A pályázat keretében többek között energetikai korszerűsítést (hőszigetelés, fűtés modernizáció, polikristályos napelemtáblák kiépítése, nyílászáró csere) tervezünk, ennek köszönhetően csökkentjük a felhasznált energia mennyiségét növelve a környezeti fenntarthatóságot. Megújul az épület tetőszerkezete és az ereszcsatorna, megelőzve ezzel állapotának további romlását. Az egészségügyi alapellátás zavartalan működése érdekében fontos még az épületben különböző villanyszerelési, épületgépészeti, csövezési munkálatok elvégzése. Az ott lévők és az elektromos hálózatról működő egészségügyi eszközök biztonsága érdekében villámvédelmi rendszer kerül kiépítésre. Előírásoknak megfelelő akadálymentesítést alakítunk ki korszerű és biztonságos emelő berendezéssel, elősegítve ezzel, hogy a mozgásukban korlátozott személyek gyorsabban és biztonságosabban tudjanak az épületbe bejutni.

A pályázatnak köszönhetően egy modern, biztonságos és zavartalan működést biztosító épületet sikerül kialakítani.


Újfehértó, 2019. október 8.
                                                                                                   Nagy Sándor
                                                                                                           polgármester