Friss hírek

Mihály nap az Aranykapu Tagóvodában

Óvodánk eseménynaptárja minden hónapra tartogat egy-egy érdekes programot gyermekeink és szüleik számára. A szeptemberi hónap zárásaként a már hagyománynak számító Mihály napi vásárt rendeztük meg. 
     Színes színpadi műsorokkal kedveskedtünk vendégeinknek, a vásározóknak: nagycsoportos óvodásaink műsorából ízelítőt kaptunk a Szent Mihály naphoz kapcsolódó időjárás jóslatokból, vidám vásárba hívogatókból.

Gregus Anikó előadóművész szüreti zene-bonával szórakoztatta a gyerekeket, akik bátran álltak a színpadra, így énekükkel és táncukkal aktív részesei voltak a produkciónak.
A Kenguru Tánc és Sportegyesület Akrobatikus Rock & Roll csapatának bemutatója újra beindította az apró kis talpacskákat, látványos műsorszámuk a felnőtteket is lenyűgözte.

Majd városunk ifjú tehetségeit csodálhattuk meg az Újfehértói Fúvósok előadásában. A színpadi programsorozat méltó zárásaként az Újfehértói Tengertánc Városi Néptáncegyüttes műsorában gyönyörködhettünk, akik a közönséget is táncba hívták, somogyi és szatmári tánclépésekre tanították a résztvevőket.     Rendezvényünk egyik célja, hogy népi hagyományainkat megismertessük a gyermekekkel és továbbadjuk azokat. A kukoricamorzsolással, diótöréssel, a népi játékokkal a régmúltat idéztük meg. Az udvaron felállított csutkavárat is nagy örömmel vették birtokba az ovisok. Megismerkedhettünk a hagyományos káposztataposással is. A finom, savanyú káposztát pár hét múlva el is fogyasztják óvodásaink.

A kisállat simogató sztárjai, a nyuszik és a kisbárány, nem csak a kicsiket varázsolták el. Mi, felnőttek is gyerekké váltunk egy picit, amikor a selymes kis bundákat simogattuk. A hajfonással és körömlakkozással a kislányokat örvendeztettük meg, a csillámtetoválást pedig a kisfiúk is büszkén viselték. Persze nem maradhatott el az ugráló vár sem, ami határozottan minden gyermek kedvence!          
A vásározók a büfében olthatták szomjukat és csillapíthatták éhségüket. A szorgos anyukák kezeit dicsérte a szebbnél szebb házi sütemények kínálata és a hagyományos piaci lángos is.
A nap zárásaként a családok közösen fogyasztották el a finom slambucot. Szeretnénk megköszönni óvodásaink szüleinek a sok-sok segítséget, hozzájárulást, valamint a támogatóink segítségét, amellyel eredményes programot valósíthattunk meg.        
Reméljük minden gyermek, felnőtt és vendég jól érezte magát.

Szeretettel várunk mindenkit a következő közös családi rendezvényünkre is , a Márton napi lámpás felvonulásra!

-No de most mi nem sírunk,
inkább picit vigadunk.
Vásárunkban minden szép,
van itt csizma s olcsó méz!
Hívogat a Lacikonyha,
Akinek nagy éhe, szomja,
Kóstolja a lángost nyomba’!
Igyon rá egy pohár nedűt
Megköszönünk minden pengőt!
 
Bábiné Baraksó Katalin
óvodapedagógus – szakmai munkaközösség vezető
 
 
 
 
Támogatóink:
 
Óvodásaink szülei
Újfehértó Város Önkormányzata
Lengyel Laura Óvoda
Újfehértó Óvodásaiért Alapítvány
Váradiné Istenes Erzsébet óvodavezető
Zajti Ferenc Kulturális Központ Helytörténeti gyűjteménye
Gyetvai Krisztina, az Újfehértói Tengertánc Városi Néptáncegyüttes vezetője és tagjai
Bótz Páter és Hotzi Péter zeneművész tanárok, az Újfehértói Fúvósok zeneoktatói és tanítványai
Szarvas Ferenc, a Kenguru Tánc és Sportegyesület Akrobatikus Rock and Roll csapatának vezetője és tagjai
Bige Tamás
Gyermek és felnőtt ruházati üzlet-„Piros ház”
Molnár Mihály
Molnárné Mészáros Ágnes
P-Dussmann Kft.
Suhaj István
Szabó Zsolt és Gizike
Szabolcs Takarék Szövetkezet
Szimita-Trade Kft.
Török Szóda
Váradi László

mihalynaparany