Friss hírek

Nyílt nap a Napsugár tagóvodában

Nincs olyan szülő a világon, aki ne szeretne olykor egy láthatatlan köpönyegbe bújni, hogy láthassa gyermekét az óvodában. Jó lenne tudni, mit csinál saját kis közösségében, milyen szerepet vállal társaságban, melyek a kedvenc eszközei, eszik-e rendesen, talál-e barátokat. Számtalan kérdés, amelyekre legtöbbször otthon, csemeténktől nem érkezik válasz. Hogyan is mondhatná el mindezt egy három, négy, öt, vagy akár egy hatéves?Ha nem is mindegyikre, de néhány kérdésünkre mi megkaphattuk a választ, és varázslatra sem volt szükség. A Lengyel Laura Óvoda Napsugár Tagóvodájában ugyanis nyílt napokat tartottak.

A Méhecske Csoportban február hatodikán vendégeskedtünk. Nyolc órakor – ahogyan mindig - szabad játékkal kezdtek a gyerekek. A korszerű, igényesen berendezett, tágas és világos, patyolattiszta csoportszobában számtalan eszköz közül választhatnak a gyerekek. A fiúk kedvence ezúttal a legó volt, míg a lányok inkább rajzoltak. Miután a kicsinyek láthatóan feloldódtak és megbarátkoztak az érdeklődő szülők jelenlétével, matematikával kapcsolatos tevékenységbe kezdtek. Pappné Jancsik Katalin tagintézményvezető-óvodapedagógus irányításával a síkidomokról tanultak. Nagyon sokrétű, látványos és élvezetes foglalkozást láthattunk, ahol a több csatornás tanulás teljes egészében megvalósult. Elsőként egy varázsdobozból vehettek elő különböző színű kör, négyzet és háromszög alakú idomokat a gyerekek. A szőnyegen, körben ülve beszélgettek az alakzatok sajátosságairól. Ezután nyakbavalókat kaptak, amelyeken egy-egy síkidom képe volt. Játékos feladatokkal ismételték a formák tulajdonságait és gyakorolták a számolást. Majd – a szőnyeget feltekerve – a padlóra festve is megtapasztalhatták a síkidomok tulajdonságait, végig sétálhattak a körvonalaikon és csoportos feladatokon át elmélyíthették új ismereteiket. Zárásként az asztaloknál színezhettek bohócot, amely a tanult formákból állt. A nyílt nap során, ahogyan mindig, ezúttal is segítette a csoport munkáját Túri Józsefné Angéla óvodapedagógus, Járóné Margitka dajka néni és Áncsán Ildikó pedagógiai asszisztens.

A nyílt nap végén az óvodapedagógusok és a szülők megbeszélhették tapasztalataikat, elmondhatták véleményüket. Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a csodás délelőttön, és láthattuk gyermekünket foglalkozás közben, óvodatársaival. Nagy öröm számomra, hogy hozzáértő, lelkes pedagógusok között szeretettel teli környezetben töltheti a mindennapjait. A foglalkozás rendkívül színes és informatív volt, biztos vagyok benne, hogy a most elsajátított információk jól rögzültek a gyerekekben. A tevékenységet nagyon élvezték a gyerekek, amelyet az bizonyít a legjobban, hogy otthon is erről beszéltünk. További jó munkát kívánunk, valamint jó egészséget a pedagógusoknak és a csoport valamennyi gyermekének!

Várjuk a következő lehetőséget!

                                                                                                            A szülők nevében:  
                                                                                                                                         Polgári Anna Anyukája


1
2