Friss hírek

Nyílt nap az Aranykapu Tagóvodában

"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell
nevelni és szabadságban kell elbocsátani."
/Rudolf Steiner/  
Nyitott Óvoda!

A Lengyel Laura Óvoda Aranykapu Tagóvodájának Gomba csoportjában az elmúlt hónapban nyílt napokat tartottunk.

Ebben a csoportban van a legtöbb nagycsoportos korú gyermek. Az iskolákból a leendő első osztályos tanító néniket hívtuk meg a nyílt napra, melyet Fejárvári Antalné Andika óvó néni tartott. A gyermekek egészséges izgalommal készültek, várták a vendégeket. Mindenki szerette volna megmutatni, hogy milyen ügyes. Az óvó néni egy komplex tevékenység során bemutatta, hogy mennyi tudás van már a gyermekek birtokában. Bohóc készítése során a testükről, a formákról, a színekről beszélgettek, közben verseket mondtak, s a végén egy bálba varázsoltak el bennünket.

A szülők részére Matéviné Urr Anita óvónéni engedett bepillantást a minden napokba, a csoport életébe, hogy a ők is láthassák gyermekeik felkészültségét az iskolára. Ő a közlekedés témakörben mutatta meg a gyermekek tudásszintjét komplex formában. Beszélgettek a közlekedési eszközökről, jelző táblákról, lámpákról, a helyes közlekedésről.

Mind e tevékenységek közben kiderült, hogy milyen kitartóan pontosan precízen dolgoznak, megfelelően fogják a ceruzát, jó az ollóhasználatuk. Szívesen verselnek, énekelnek, táncolnak. Az egész nap játékosan, sokrétűen, minden érzékszervre hatva telt el. Mindkettejük munkáját segítette Nyikita Sándorné Katika dajka néni.

A nyílt nap végén a tanítók és az óvodapedagógusok, majd a szülők és az óvodapedagógusok kötetlen formában megbeszélhették a nap folyamán látottakat, elmondhatták véleményüket.

Köszönjük vendégeinknek, hogy megtisztelték óvodánkat, gyermekeinket a részvételükkel!

 

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle." 

- Varga Domokos -

 

 

Tóth Andrásné Kardos Katalin
   Tagóvoda vezető

 

 o1
o2
03

keeep
05