Friss hírek

Ők is köztünk élnek

Az Ők is köztünk élnek elnevezésű vers és prózamondó versenyt 2013-ban álmodta meg és indította útjára intézményünk, a Zajti Ferenc Kulturális Központ azzal a szándékkal, hogy az itt közreműködő fiataloknak is biztosítsunk egy bemutatkozási lehetőséget. Hagyományt teremtettünk és ez folytatódik, oly annyira, hogy ez a május eleji nap már ünnepnek számít a fellépők körében. Többek között a lelkesedésük, szorgalmuk, kitartásuk tartja életben ezt a rendezvényt.

Újfehértó Város Önkormányzata is szívügyének tekinti, hogy az esélyegyenlőség ilyen módon is megvalósuljon városunkban. Nagy Sándor polgármester úr mindig örömmel tesz eleget felkérésünknek és nyitja meg a rendezvényt.

Miután meghallgattuk a 26 szavalatot intézményünk aulájában folytatódtak az események.
A „Romano Trajo” Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület, Cigányok: arcokban a sorsok – sorsokban az arcok című kiállítását Erdei Virág nyitotta meg.
Ezt követően az Erkel Ferenc Tagintézmény sajátos nevelési igényű tanulóinak saját kezdeményezés és koreográfia alapján megálmodott zenés, táncos produkciója alapozta meg a jó hangulatot.

Az újfehértói ÉFOÉSZ Gyógypedagógiai és Szociális Szolgáltató Központ fiataljai, népdalokat énekeltek majd a HO-ME-ÁR mulatós zenekar lépett fel (Mezei Rita, Hosszú László, Árnyas Balázs). A zenekar felkészítő tanára Daróczi Sándor. Mindhárom előadást óriási ováció és taps követte.
 
Az igazi meglepetés viszont csak ezután következett. A „Fergeteges fotózkodás fotómasinával” elnevezésű programunk az azonnali fotó nyomtatásnak köszönhetően kézzel fogható, hazavihető emlékkel szolgált a napról.
 
Az eredményhirdetést követően ebéddel kedveskedtünk mindenkinek, aki velünk töltötte a délelőttöt.
Köszönjük Szűcsné Nagy Mariannak, Karsai Barbarának, Lipcseiné Fényes Hajnalkának, Tarné Bíró Emesének, Solymosi Lajosnénak, hogy az idén is partnereink voltak abban a munkában, hogy egy felejthetetlen napot szervezhettünk minden résztvevőnek.

További képek:

https://www.facebook.com/varosikonyvtar.ujfeherto

 

 

A rendezvény beilleszkedik a helyi esélyegyenlőséget biztosító programba.

 

Balogh-Bolega Mária, Csordás Nóra

Zajti Ferenc Kulturális Központ

 1
2
3
5