Friss hírek

OMÉK-on a Zsindelyes Pálinkafőzde

Közel negyvenezer négyzetméteren, 680 kiállító részvételével indult el a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén zajló esemény Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari tematikájú kiállítása, amelyet dr. Nagy István agrárminiszter és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitott meg. A látogatók négy napon keresztül merülhettek el a magyar agrárium és élelmiszergazdaság legjavában, ahol vendégországként Marokkó mutatkozott be.

Az idén 79. alkalommal megrendezett OMÉK-on – a korábbiakhoz hasonlóan – a Zsindelyes Pálinkafőzde képviseltette magát a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében a Hungarikum közösségi standon.

A Hungarikum standon a hungarikumok és nemzeti értékek iránt érdeklődő vendégek a rendezvény minden napján megismerkedhettek a hungarikummá válás folyamatával, ezen felül számos hungarikum bemutatkozott, hiszen a cél az volt, hogy a vásár arculatához és jellegéhez illeszkedően hungarikumaink lehető legszélesebb spektrumát felvonultassuk, megismertessük a nagyközönséggel.

A vendégek gasztronómiai élményekkel is gazdagodhattak, hiszen a Hungarikum stand területére érkező vendégek kóstolót kaphattak a PICK szalámiból, a gyulai kolbászból és természetesen a Zsindelyes Pálinkákból.

Külön megtiszteltetés érte a Zsindelyes Pálinkafőzdét, amikor dr. Nagy István agrárminiszter, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Mohammed Sadiki, a Marokkói Királyság agrárminisztériumának államtitkára és delegációjuk a hivatalos megnyitó után az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinkával köszöntötték egymást.

Dr. Nagy István örömére szolgált, hogy az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinkával fogatuk, hiszen a mai napig büszke arra, hogy a Nyírségben született egy újfehértói tanyán.


img-9473
img-9516
img-9469
 
img-9487
img-9485
img-9496
 
img-9495