Friss hírek

Tájékoztató

Kedves Pácenseink !
Az április 30-án megjelent Kormányrendelet - Az egészségügyi ellátás újraindításáról - a szigorú higiénés rendszabályok valamint a mellékletében lefektetett alapelvek betartása mellett teszi lehetővé a fogászati alapellátás újraindítását.

A melléklet egyértelműen leszögezi, hogy a magas kockázatot jelentő, járóbeteg ellátásban tervezett beavatkozások előtt a SARS-CoV-2 vírus PCR vizsgálat elvégzése kötelező! A gyorsteszt nem elegendő! Laboratóriumi háttérrel rendelkező egészségügyi intézményben, szakszemélyzet által levett, kétszer negatív PCR eredmény fogadható el. Sajnos a jelenlegi helyzetben nincs arra garancia, hogy negatív PCR teszt esetén a páciens nem találkozik COVID fertőzőtt személlyel ( mire kezelésre jön), és nem válik közben hordozóvá.
A Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiumi Tagozat állásfoglalása szerint az „Aerosol-képződéssel járó beavatkozások ( pl. turbina, mikromotor, forgóeszköz, ultrahangos eszközök használata )”, azaz a tömések, fogcsiszolások, fogkőleszedések elvégzése COVID 19 átvitel szempontjából magas kockázatot jelentő beavatkozások.
Tekintettel a még mindig fennálló járványügyi helyzetre a fogorvosi ellátás Újfehértón is a kiemelt infekciókontroll időszakába lépett. Ennek megvalósításához kérjük megértésüket és együttműködésüket továbbra is lehető legnagyobb fegyelemmel.
Kérjük, tekintsék ezt annak a felelősségvállalásnak, melyet Önökért és környezetünkért érzünk . Az a célunk, hogy minél biztonságosabban, és eredményesebben vészeljük át ezt a mindenki számára nehéz, és megterhelő időszakot. Ezért már március 15-ét követően megkezdtük a biztonságos működéshez szükséges gépek, eszközök és felszerelések feltérképezését, megrendelését, beszerzését. Sajnos a járvány miatt kialakult nagy igény miatt a szállítási határidők 2-3 hónapra nyúltak.
A rendelkezések betartása kötelező. A fertőtlenítési protokollt tovább szigorították, ezt asszisztenseink alkalmazzák.
2020. május 4-től telefonon egyeztetett időpontban továbbra is csak sürgősségi betegellátást végzünk!
Mivel a betegség az idős emberekre kiemelt kockázattal jár, kérjük ezen szempont maximális figyelembevételét, és csak sürgősség esetén jelenjen meg a rendelőben a veszélyeztetett korosztály.
Kérjük, lehetőleg kísérő nélkül jöjjenek, és egyszerre két embernél több ne legyen a váróban!
A páciensek között továbbra is 1,5 m távolságnak kell lennie!
Mindez az ÖNÖK érdeketekben történik.
A fentiekre való tekintettel 2020. május 4-től - a többi fogorvosi rendelőhöz hasonlóan — továbbra is csak egy rendelőben, ügyeleti rendszerben történik a sürgősségi fogászati ellátás:
munkanapokon: 10.00-14.00 - ig
Köszönjük együttműködésüket!

Dr. Frank Andrea Dr. Horváth Ágnes Dr. Szabó Zoltán
06-42-290 786 06-70-944 5379 06-42-290-006

fogorvos