Friss hírek

Tisztelt Újfehértói Lakosok!

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.
A Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).
Az intézkedési tervjavaslatok egyeztetésének eljárásrendjéről a Korm. rend. 11. §-a rendelkezik. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.
A Korm. rend. 11. § (6) bekezdése alapján az intézkedési tervjavaslatokra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 napot kell biztosítani.
A felmerült észrevételeket a varosuzemeltetes@ujfeherto.hu e-mail címre kérjük továbbítani legkésőbb 2020. január 20-ig.
Az intézkedési tervjavaslatokat az alábbi dokumentumok tartalmazzák:
  • Általános leírás – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Műszaki dokumentáció – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg – Újfehértó – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – intézkedési terv – Közúti/Vasúti
 
Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map linken keresztül bárki számára bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

 

Újfehértó, 2019. december 16.

Dr. Pataki Nikoletta sk.
aljegyzőstrategiai-zajterkepezes-iii-ciklusintezkedesi-tervek-muszaki-dokumentacio
strategiai-zajterkepezes-iii-ciklus-intezkedesi-tervek-altalanos-leiras
fo-kozlekedesi-letesitmenyek-strategiai-zajterkepezese-iii-ciklus-intezkedesi-terv-ujfeherto
altalanos-leiras
altalanos-leiras-4a-melleklet-forrashoz-nem-kotheto-intezkedesek-kozut
altalanos-leiras-4b-melleklet-forrashoz-nem-kotheto-intezkedesek-gyorsforgalmi
altalanos-leiras-4c-melleklet-forrashoz-nem-kotheto-intezkedesek-vasut
melleklet-1-a-zajvedelmi-celbol-szukseges-vedotavolsagok
melleklet-2a-dokumentum-sablon-kozut
melleklet-2b-dokumentum-sablon-gyorsforgalmi-ut
melleklet-2c-dokumentum-sablon-vasut
melleklet-3-orszagos-szintu-vasuti-zajcsokkento-hatasu-beruhazasok