Friss hírek

Újfehértói Autómentes Nap

2017. Szeptember 22-én, pénteken az Európai Mobilitás Hete alkalmából Autómentes napot tartottunk Újfehértón.

Az esemény célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és városképi problémákra, illetve hogy népszerűsítsük a kerékpározást a városban. Ha tehetjük, az autó helyett igyekezzünk inkább gyalog, kerékpárral és tömegközlekedéssel megközelíteni úti célunkat és ezt tartsuk meg a mindennapjainkban is.

 

A rendezvény Újfehértó Város Önkormányzata és a Zajti Ferenc Kulturális Központ közös programjaként jött létre. A megjelenteket Szűcs Lászlóné Újfehértó Város alpolgármestere köszöntötte.

Az előző évek nagy sikérére való tekintettel idén is utcai futóversenyen vettek rész városunk iskolásai, mellyel elsősorban a felső tagozatos tanulókat szólítottuk meg. A legügyesebbeknek Szűcs Lászlóné alpolgármester asszony adta át a jutalmakat.

Ezt követően kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt a gyerekek, amely a GABITRIAL segítségével valósult meg. Majd a sportklub elit kategóriás triál kerékpárosai egy látványosabb extrém sport bemutató keretein belül lélegzetelállító ugrásokat, akrobatikus elemeket és trükköket mutattak be a jelenlévőknek.

Ezúton is köszönjük Nekik a látványos bemutatót.

A rendezvény végén a már hagyománnyá vált városi kerékpáros felvonulásra került sor, amelyen szép számban összegyűlt iskolások és felnőttek csoportja vett részt.

Városunk bölcsődései és óvodásai ebben az évben is felvonulással csatlakoztak az Autómentes naphoz, ezzel népszerűsítve mozgalmunkat és rendezvényünket is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek aki eljött, nagy örömünkre szolgált, hogy idén is ilyen sokan jelentek meg a rendezvényen.

 

Nagyné Lakatos Anett, Szűcs Emese

 dscf8149  dscf8148
dscf8179

dscf8194
dscf8161
dscf8186

dscf8211
dscf8122
dscf8232

dscf8274
dscf8279
dscf8320

dscf8326
dscf8334
dscf8352

dscf8356