Friss hírek

Újfehértói Termék védjegyet kapott az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka

 
Újabb Újfehértói Termék Védjegy kérelem jóváhagyásáról döntött az Újfehértói Termék Bírálóbizottság 2017. március 10-én, mely alapján a Zsindelyes Kereskedőház Kft. többszörösen díjazott Újfehértói Fürtös Ágyas meggypálinkája elnyerte az Újfehértói Termék Védjegy használati jogot.


 
Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy Pálinka: 

jfehertoi-agyas-meggy Az Újfehértón végzett fajtanemesítés eredményeként létrehozott Újfehértói Fürtös Meggyből készült pálinka harmonikus ízvilágát a további fél évig tartó gyümölcsön való érlelése során kapja meg. A friss, édes-savas meggyszemek szakszerű feldolgozásával nyert pálinka a gyümölcságynak köszönhetően egy utánozhatatlan pirosas-bordó árnyalatot kap. Illatában az üde citrusos jegyek mellett a különböző virágillatok teszik bonbonossá a pálinkát. Zamatában a mandulás magjelleg egy hosszan lecsengő íz élményt kölcsönöz.
(forrás: www.zsindelyes.hu)Az újfehértói fürtös meggypálinka az országban ötödikként kapta meg a földrajzi árujelzői oltalmat, aminek a lényege, hogy az Újfehértón nemesített meggyet csak a környékén lehet előállítani, a pálinkát is csak ebből a gyümölcsből lehet előállítani. Az újfehértói fürtös meggypálinkát kizárólagosan a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthatja elő az országban, mely a hagyományos és modern pálinkafőzést ötvözve készül.
Néhány, az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka által megnyert díjakról, mely tükrözi különlegességét, minőségét:
-    2010-ben: Innovációs Díjat,
-    2011-ben ezüst érmet nyert el a termék a XIX. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen.
-    2014-ben ezüstérmes lett a III. Pálinka, Gyümölcs és Borpárlat Világkupán, majd 2016-ban ezüst minősítést kapott az Országos Pálinka és törkölypálinka versenyen.

Fürtös városunk büszke tengerentúl is híres gyümölcsére, az újfehértói fürtös meggyre, s büszkék vagyunk arra is, hogy Újfehértó nevét az Újfehértói Fürtös Ágyas meggypálinka is öregbíti.