Friss hírek

VÁROSNAP 2020

Ünnep van ma. Egy rendhagyó, de boldog ünnep. Április 28-a Újfehértó napja. 1992-re emlékezünk, mert településünk akkor kapta vissza városi rangját. Ez a cím megtiszteltetés és szigorú kötelesség is egyben. Öröm, hogy Újfehértó minden kétséget kizárva, akár a nyugati országrész települései között is megállná a helyét, mert rendezett, vonzó, nyugodt és biztonságos.
Bár az ünnep most eltér a megszokottól, s nem találkozhatunk személyesen ezen a csodálatos napon, kérem, most gondolatban sétáljanak egyet velem Újfehértón. Amerre csak nézünk, láthatjuk a gondos kezek munkáját, őseink szorgalmát, amely kiemelte szülővárosunkat a térség települései közül. Egyedülálló építészeti kincseink vannak, mint például a Református Templom, a Múzeum, a régi Kaszinó, a Szent István Gimnázium, s most már idesorolhatjuk a Tanuszoda és a Tornacsarnok épületegyüttesét is. Itt élt Szoboszlai Pap István, Nyúzó Mihály, Teitelbaum Mózes, Toma András és még sok neves szereplője a magyar történelemnek, de innen származik Magyarország agrárminisztere, Nagy István is.

Bármerre is megyünk, a tiszta levegő elkísér bennünket, útszakaszaink biztonságosak, parkjaink, kül- és belterületeink ápoltak és ízlésesek.
De van mind ezektől egy sokkal fontosabb tulajdonságunk: a szeretet képessége. Az újfehértóiak számon tartják egymást, segítik és támogatják azokat, akik bajba kerültek. Nincs olyan időszaka az évnek, amikor ne bizonyítanák önzetlenségüket és segítőkészségüket.
Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a mi városunkban nem feledkezünk meg senkiről. Mindenki fontos, mindenkit számon tartunk, és ha szükséges, megadjuk neki azt, amiben hiányt szenved.
Ezt ünnepeljük ma kedves Újfehértóiak. Legyenek magukra nagyon büszkék!
Jó egészséget és sok-sok szeretetet kívánok mindenkinek!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÚJFEHÉRTÓ!!!

                                                                                                                                                                   Dr. Hosszú József
                                                                                                                                                                   polgármester


94768036-1648663735273515-1037874032420061184-o