Friss hírek

Világbajnoki ezüstérmest köszöntöttünk

Július 13-án került sor Papp Klaudia világbajnoki ezüstérmes kosárlabdázónk köszöntésére. Nagy Sándor Újfehértó Város Polgármestere az alábbiak szerint köszöntötte a világbajnokságról hazatért fiatal tehetséget:

„Nagy szeretettel köszöntelek Téged, a Családodat, edződet, csapattársaidat, a sajtó munkatársait és mindazokat, akik segítettek Téged abban, hogy elérd ezt a csodálatos eredményt és támogatnak a mindennapokban.

Kedves Vendégeink!

Kosárlabdához hasonló játékot már az aztékok és a maják is játszottak, 1891-ben pedig hivatalosan is felfedezték. Igen hamar feminizálódott a játék – 1892-ben már lányok is játszották. Olyan sikeres tengeren innen és túl, hogy nincs ország, még a harmadik világban sem, ahol ne ismernék és játszanák.

1959-ben Springfieldben megnyitották a Kosárlabda Hírességek Csarnokát, amelybe eddig egyetlen magyar jutott be: Dr. Hepp Ferenc. És lehetséges, hogy most itt áll előttünk az első nő, aki bekerül majd a legnagyobbak közé?

Dia kitartása, türelme, kemény munkája és elhivatottsága példaértékű nem csak a hozzá hasonló fiatalok számára, hanem számunkra is. Érdemes küzdeni, dolgozni, kitartani, mert tessék: Itt az eredménye.

Hosszú évek munkája ez a mai siker. Sok-sok edzés, lemondás, harc. Nem csak Diának, hanem az egész családnak. Hozni-vinni a gyermeket városról-városra, buzdítani, erősíteni, vigasztalni, ha kudarc éri, feltétlen odaadással osztozni a sikereiben. Anyának erősnek lenni, Apának hátteret teremteni, testvérnek együtt küzdeni. Gratulálok Önöknek! Újfehértó büszke arra, hogy ilyen lakosai vannak. Dolgozni akaró és tudó emberek, akik tudásukkal és tehetségükkel gyarapítják városunkat, miközben hírnevét is öregbítik.

Kedves Dia!

Eljutni egy világversenyre, és sikeresen szerepelni azon, sokunk számára elérhetetlen. Neked sikerült! Példakép vagy máris, és tudom, hogy a jövőben még több, még fényesebb éremmel térsz haza hozzánk.

Fiatal vagy, okos és csodaszép! Tiéd a jövő! Családod és odaadó barátaid mellett kérlek, tudd, hogy Újfehértó Városa is mindenben mindenkor támogat!

Fogadd szeretettel köszöntésünket és azt a rövid idézetet:

„A siker nem ajándék. A siker munka, vér és veríték. Csak az jut hozzá, aki teljes szívével akarja.”

Isten éltessen sokáig, további szép sikereket kívánunk Neked!”dsc-0570

dsc-0575
dsc-0567
dsc-0568
dsc-0574
gdtj