Polgármesteri köszöntő

nagy-sandor-polgarmester
Kedves Látogató!
Szeretettel köszöntöm Újfehértó honlapján!

Lakosság- és vendégközpontú törekvéseinknek megfelelően honlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy Önök egyaránt hasznos, értékes és könnyen elérhető információhoz jussanak városunk társadalmi és kulturális életéről, értékeiről, önkormányzat tevékenységéről, továbbá hatékony segítséget nyújtson mindennapi ügyeik intézésében.

Újfehértó város Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a tágabb térségének egyik legnagyobb határral rendelkező települése megőrizte mezővárosi arculatát. Két megyeszékhely közelében, kiváló közlekedési kapcsolatokkal, folyamatos városi fejlesztések áramlatával, ugyanakkor számos vonzerőt rejtő természeti környezetével és nyugalmat árasztó, családias légkörével mára olyan hellyé vált, ahol jó élni, dolgozni, alkotni, ahová jó ellátogatni.

Mindemellett városunk kiaknázatlan lehetőségeket is tartogat befektetőknek, gazdasági szereplőknek. A számos területen képzett helyi munkaerő, széleskörű ágazati tevékenység, ipari területeink fejlődése, idegenforgalmi beruházások potenciális helyszíne, szomszédos országok közelsége nyújtanak bázist.

Településünk sajátos hangulatának, meghatározó elemei között kiemelkedő például a közelmúltban felújításra került Városháza, a Nozdroviczky/Nánássy kastély. Fő terünk ékessége a Kaszinó vagy a Városi Múzeum boltíves, tornácos kúriaépülete. A közelmúltban zajlott városrehabilitáció eredményeit további fejlesztések kísérik jelenleg is.
Újfehértót országos jelentőségű, csodálatos védett természeti kincsek veszik körül. A Szikes Sóstó, a körülötte található, Orchideás réttel együtt értékes növény- és állatvilággal rendelkezik; a Vadas-tó, kitűnő adottságú, nemzetközi madárvonulási útvonalon fekvő kirándulóhely; egyedülálló a jégkorszaki eredetű löszfalunk, mely jelentős parti fecske kolóniának ad otthont.
Újfehértó egyik büszkesége, az Újfehértói H2O Szabadidőközpont, a megye egyik legmodernebb létesítménye. Jelentős „lovas bázis” városunk, bizonyítja ezt a Fedeles Lovarda a lovaglás helyi központja. A helyi kulturális élet színtere a Zajti Ferenc Kulturális Központ: a Helytörténeti Gyűjtemény, a felújított, 400 férőhelyes színházteremmel bíró Művelődési Ház és a Városi Könyvtár.
Újfehértó bővelkedik egyedi érdekességekben is, itt található az ország egyetlen szivargyára, az ismert Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Kht. jelentős gyümölcsfa-fajtagyűjteménnyel Közép-Európa legnagyobb almafa-génbankjával. A legtöbben városunkat „Fürtös város”-ként ismerik, hiszen országszerte ismert az újfehértói fürtös meggy, illetve az eredetvédett újfehértói meggypálinka.

Ha a honlapon szereplő, tartalmában folyamatosan bővülő információkat elolvassa, Önnek sem lesz kétsége afelől, hogy ez az alföldi kisváros sokkal többet kínál, mint azt elsőre gondolnánk. Mi, akik itt lakunk, büszkék vagyunk Újfehértó értékeire és elért eredményeire.

Várjuk Önt is, látogasson el hozzánk!


Nagy Sándor
polgármester