Támop 3.2.4-08/1-2009-0051

HO-HO-HO-HÓ itt járt nálunk Télapó!

sztAz év utolsó hónapja tartogatja számunkra a legtöbb ünnepet. December 6. Miklós napja, Magyarországon Mikulás ünnepe. Ezen a napon a gyerekek szépen kitisztított cipőjükbe ajándékot kapnak. A jó gyerekek narancsot, diót, csokoládét, a "rosszak" krampuszt és virgácsot.
Az újfehértói óvodás és kisiskolás gyerekekhez is megérkezett a Mikulás. Természetesen nem üres puttonnyal jött.
A rendezvénynek a Városi Uszoda és Sportcsarnok adott otthont. A gyerekek két csoportban vehettek részt a Dongó Együttes Télapó bundája című koncertjén. Ebben a hangulatos műsorban többek között Csukás István, Weöres Sándor, Henrich Heine költeményei szerepeltek. A megzenésített versek a téli ünnepeinkről, a téli örömökről szóltak, Mikulásról, karácsonyról egyaránt.
Az óvodások 9.30-tól a kisiskolások 11.00-tól várták a Mikulást, akinek sajnos hó hiányában nem sikerült rénszarvas szánnal érkeznie, bizonyára nem rázta meg elég erősen a szakállát.
Hogy az idő gyorsabban teljen a zenekar tagjai közös zenélésbe fogtak a türelmetlenül várakozó gyereksereggel. Közös daltanulásba is kezdtek, hogy a zene hozzájuk vezesse a várva várt vendéget.
Íme a hívogató első négy sora:
„Megjött már a télapó,
Kucsmájára hull a hó,
Egész évben vártunk rá,
Kibokszoltuk a csizmát.”

A dal nagyon tetszett a Mikulásnak, mert kisvártatva tele puttonnyal érkezett meg.
Minden apróságnak jutott egy csokimikulás.
A gyerekek gyorsan közrefogták a pirosruhás fehérszakállút. Szeretettel ölelgették, énekeltek, szavaltak neki, ígéretet tettek a szófogadásra, remélve, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a támogató segítségért:
Nagy Sándornak Városunk Polgármesterének, Puskás László alpolgármesternek, a Városi Uszoda és Sportcsarnok dolgozóinak, az Újfehértour Kft-nek, Újfehértó Önkormányzat iskolai karbantartóinak, Megléc Józsefné védőnőnek, Perényi Ágnesnek.
Természetesen köszönet illeti a gyerekeket kísérő és vigyázó óvodapedagógusokat és pedagógusokat.

A rendezvény az Újfehértói Tudástár- a válaszok és lehetőségek tárháza elnevezésű TÁMOP 3.2.4/08/1-2009-0051 kódszámú projekt keretében valósult meg.
(további képek: www.konyvtarujfeherto.hu)


A szervezők nevében:
Balogh-Bolega Mária, Gál Ferencné, Tóthné Csorvási Erzsébet
Újfehértói ÁMK, Városi Könyvtár
mm  o
 
 1 2 3 4