Friss hírek

Újfehértó Város kitüntetettjei - 2017.


Újfehértó 2017. április 28-án ünnepelte várossá válásának 25. évfordulóját.
Mint a korábbi években is, városunkban kitüntető díjak átadására került sor a városnapon.

Gratulálunk minden kitüntetettnek!

Papp Sándor Dezső

A PA-COMP KFT alapítója, elismert üzletember, cégvezető és a művészetek világában nemzetközileg is jelenlévő festőművész. Munkái, termékei, festményei Európa szerte, most már világszerte jelen vannak. Lakóhelyét, Újfehértót is megjelenítve nemzetközi ismertségért munkálkodik.

Cégalapítóként egyre több újfehértói embernek kemény, kitartó munkával teremtett munkalehetőséget. Munkatársait tiszteli, szociális érzékenysége révén minden problémájukon igyekezett segíteni. A PA-COMP KFT törekvését, munkahelyteremtő szándékát több fórumon is elismerték már. Kétszer volt az év vállalkozása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. 2010. decemberében Pegazus díjat kapott. Szabadalmi oltalom alatt álló terméke 2009-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj címet, illetve 2007-ben és 2009-ben Magyar Minőség Háza díjat is.

A városunk mindig számíthat a segítségére, részt vesz a városi rendezvényeken, alkotásait a helyi közönségnek, illetve testvér települési találkozókon is bemutatja. Zsűri-tagként segíti az értékelő munkát a tehetséges gyermekek számára rendezett versenyeken. Rendszeresen támogatja adományokkal a város intézményeit.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekében kifejtett tevékenységének, valamint életpályájának elismeréseként Papp Sándor Dezső részére Újfehértó Város Díszpolgára Címet adományozott.

sis-2962

 

Takács Mihály

Újfehértón született, általános iskolai tanulmányait a Mályváskerti Általános Iskolában végezte, majd Kecskeméten a Piarista Gimnáziumban tanult tovább. Már ekkor érezhető volt a sport és a labdarúgás iránti szeretete.

Előbb az Újfehértói Sportegyesület játékosa, majd a 90-es évek közepétől a helyi ifjúsági csapat edzője volt. Irányításával már az első évben sikerült a bajnokságot megnyerniük.

A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán földrajz-testnevelés szakon szerzett tanári képesítést, később a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem testnevelés szakán kapott újabb diplomát.

2010-től a Miniszterelnökség munkatársa, 2012-től Politikai tanácsadó. 5 évig a Puskás Akadémia 1996-os korosztályának edzője volt, ez idő alatt az akadémia az első bajnoki címét nyerte meg. 2014 júniusától a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Főigazgatója.

Bár messze került szülővárosától és mindennapjait munkája révén a Gárdony-Felcsút-Budapest háromszögben éli, sohasem feledkezett el arról, hogy honnan indult. Újfehértó Város fejlődését mindig is szívügyének tekintette és folyamatosan figyelemmel kíséri a megvalósuló fejlesztéseket. Lehetőségeihez mérten nemcsak a sporthoz kapcsolódó, hanem egyéb a város számára fontos kérdésekben is segítséget nyújt. Bátran fordulhatnak hozzá bármilyen kéréssel a város vezetői, illetve a városban élők is, kitartása és szorgalma példaértékű lehet mindenki számára.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekében kifejtett tevékenységének elismeréseként Takács Mihály részére Újfehértó Városért díjat adományozott.

sis-2971


Molnár Károlyné

A debreceni Kossuth Lajos Tudomány Egyetem matematika-fizika szakán szerzett diplomát. Az oklevél átvétele után férjével Újfehértóra költöztek. Az akkori Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnáziumban állt először katedrára. A tanítás mellett az iskolai könyvtárosi feladatokat is ellátta. Szakmai tudásának bővítésére elvégezte a könyvtár szakot is.

2000-ben életében új fejezet kezdődött, ugyanis a képviselő testület megválasztotta a Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői posztjára. Sok ötlet megvalósításával gazdagította a kulturális életet Újfehértón. Munkatársaival minden korosztályt igyekeztek bevonni a programlátogatók közé. Időben felismerte, hogy a 21. században a könyvtárak és művelődési házak másfajta szerepet töltenek be, mint akár fél évszázaddal korábban.

2007-től a prémium évek adta lehetőséggel élve, majd nyugdíjasként igyekszik minél többet tenni azért, hogy az újfehértóiak tájékozottabbak, műveltebbek, olvasottabbak legyenek. Ennek érdekében alapította meg a Körkép Kulturális Egyesületet.

A Körkép Kulturális Egyesület keretein belül működnek művészeti csoportok: a Körkép Városi Vegyeskar és a Tengertánc Városi Néptáncegyüttes. Több olyan rendezvény fűződik az egyesület nevéhez, amik már hagyományossá váltak. Tavaszi Kulturális Napok, Játssz úgy, mint eleink. Fontosnak tartja a határon túli magyarsággal való szoros együttműködést. A nevével fémjelzett közösségek és tagjaik eredményesebben veszik fel a küzdelmet a hétköznapok sűrűn váltakozó kihívásaival.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési munkában folytatott, a gyermek és felnőtt lakosság művelődéséért, kiemelkedő szakmai felkészültsége alapján végzett igényes és magas színvonalú munkájának elismeréseként Molnár Károlyné részére ZAJTI FERENC KÖZMŰVELŐDÉSI DÍJAT adományozott.

sis-2977

 

Nagy Zoltán

Iskolai tanulmányait az Újfehértói 1. számú Általános Iskolában végezte. Ezt követően a nyíregyházi Élelmiszeripari Szakmunkásképzőben hentesnek tanult. A szakma kiváló tanulójaként vizsgamentességet kapott. Tanulmányai elvégzése után a húsiparban helyezkedett el, közben esti tagozaton tett érettségi vizsgát.

A Keletvad Kft-nél üzemvezetőként, majd Hajdúdorogon a vágóhídon dolgozott. 2004 óta foglalkozik mezőgazdasággal, jelenleg 8 hektáron gazdálkodik. 2007-től sertésfeldolgozással is foglalkozik. Először a nyíregyházi, majd a debreceni piacokon is árulták a házi készítésű hurkát, szalonnát, sonkát.

Füstölt árui tartósítószer mentesek, nagyanyáink ízvilágát tükrözik, hagyományos feldolgozási technológiával készülnek, így nagyon keresettek a piacokon. Körülbelül négy évvel ezelőtt az újfehértói piacon is megjelentek termékei, mára már kialakult a törzsvásárlói köre. Saját kis üzemében 3 alkalmazottat foglalkoztat.

A termékek heti rendszerességgel készülnek igény szerinti mennyiségben. Termékei megfelelnek a hazai és európai uniós normáknak, szabályoknak, és illeszkednek a fenntartható fejlődés elvéhez.

Füstölt hús árui elsőként kapták meg az Újfehértói Termék címet, ezáltal más piacon is terjesztve Újfehértó jó hírnevét. Példás családi életet él, segítségére mindig számíthatnak az őt megkeresők, legyen az magánszemély vagy önkormányzat.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ipar, a mezőgazdaság és a kereskedelem területén végzett kiemelkedő tevékenységének magas színvonalú munkájának elismeréseként Nagy Zoltán részére Mezőssy Béla Ipari, Mezőgazdasági és Kereskedelmi díjat adományozott.

                                                                     
sis-2983     

Puhola Józsefné

1990 óta dolgozik a szociális területen. A Debreceni Egyetem Általános Szociális Munkás szakán 2007-ben szerzett diplomát. Szociális érzékenységét mutatja, hogy nem hagyta magára azokat az embereket, akiknek nagy szüksége volt, és van ma is a segítő szakemberek támogatására.

A pszichiátriai betegek közösségi ellátásának koordinátora is volt néhány évig, valamint a házi segítségnyújtásban dolgozók munkáját is irányította hosszú ideig. 2007-től tovább bővült feladatköre, és intézményvezető helyetteseként is helyt kellett állnia. Az Újfehértói Idősekért Alapítvány elnökeként is tevékenykedik.

Az Újfehértói Szociális Szolgáltató Központ vezetését 2014 óta látja el. Nagy kihívást jelentett számára a bentlakásos intézmény működtetése a 2015-ös évben, amikor sor került az intézmény bővítésére, korszerűsítésére.

Már a felújítás alatt kérte az intézmény átminősítését, mely szerint végleges elhelyezést nyújtó szolgáltatást biztosít ez az ellátási forma az itt élő 27 idős embernek.

Az idei évben újra indult a pszichiátriai betegek közösségi ellátása, az intézményvezető kitartó munkájának köszönhetően. Ennek eredményeképpen támogatást kaphatnak a mentális problémával küzdő személyek is.

Munkatársaitól elvárja, hogy munkájukat legjobb tudásuk szerint, a szolgáltatást kérők igényeit szem előtt tartva, a szakmai alapelveknek megfelelően végezzék. Koordinálja a dolgozók továbbképzését, valamint csapatépítő tréningeket, kirándulásokat szervez számukra.

 

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, kiemelkedő szakmai felkészültsége alapján, magas színvonalú közszolgálatban eltöltött munkájának elismeréseként Puhola Józsefné részére László Imre Közszolgálati Díjat adományozott.


sis-2988


Szántó Miklósné

A nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában szerzett pénzügyi ügyintézői, képesített könyvelői végzettséget.

Az Újfehértói Polgármesteri Hivatalban 2000. szeptember 15-én kezdett el dolgozni, ahol októberben már, nyilvántartási és okmányügyintéző feladatokat látott el.

Éveken át hasznos tajga volt a helyi választási irodának az országgyűlési, és az önkormányzati választásokon és a népszavazáson is.

2012. év végétől az okmányirodai feladatok járási hivatalhoz kerülését követően szociális ügyintéző lett. Feladata volt az önkormányzati segélyekkel kapcsolatos ügyintézés, és a szociális ügyfélszolgálati feladatok teljes körű ellátása.

Ügyfélszolgálati munkája során mindenkivel megtalálta a megfelelő hangnemet és megpróbált mindenkinek maximálisan segíteni. Minden ügyfél egyformán fontos volt számára. Munkáját alázattal, tisztelettel, magas fokú empátiával és türelemmel végezte.

A kollektíva egyik legtapasztaltabb tagjaként is mindig fiatalos lendület, vidámság, folyamatos fejlődni akarás jellemezte munkáját.

40 év munkaviszony után 2017. június 30-án nyugdíjba vonul.

Munkabírása, szorgalma, szakmai felkészültsége, a mások iránti tisztelete és segítőkészsége mindenki számára példaértékű.

 

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, kiemelkedő szakmai felkészültsége alapján, magas színvonalú közszolgálatban eltöltött munkájának elismeréseként Szántó Miklósné részére László Imre Közszolgálati Díjat adományozott.

sis-2997


Balogh Elvira

1984-ben szerzett védőnői oklevelet az Orvos Továbbképző Intézet Egészségügyi Főiskolai Karán Szegeden. Azóta védőnőként dolgozik, Újfehértón közel két évtizede látja el feladatait. Az akkor született gyerekek közül nem egy maga is szülő lett, és gyermekének védőnője szintén Ő lett. Szakmai tudását számos továbbképzésen gyarapította. A munkaszeretete mellett a tenni akarás, a pontosság, az alaposság, és a lelkiismeretesség jellemzi, érdeklődő, naprakész. Évekig látott el küldötti megbízást a Magyar Védőnők Egyesületében, szűkebb környezetét képviselve.

Újfehértón számos önkormányzati és egyéb rendezvényen, munkahelyen szervezett szűrővizsgálatokat a lakosság és a dolgozók részére. Jótékonysági gyűjtések kezdeményezője, szervezője, lebonyolítója.

Tapasztalatára, segítőkészségére bármikor számíthatnak a gondozottak és a kolléganői is.

Számos egészségügyi főiskolai hallgató szakmai gyakorlatát vezette oktató védőnőként. A gondozottak megtapasztalhatták fáradhatatlanságát, segítőkészségét, az emberek iráni szeretetét, körültekintő gondoskodását.

Gyermekszeretete és segítőszándéka abban is megmutatkozik, hogy a munkaköri kötelességet meghaladó tevékenységeket, önkéntes feladatokat is szívesen vállal.

Lelkiismeretesen, nagy kötelességtudattal és szolgálatkészséggel végzi munkáját. Védőnői tevékenységét élethivatásának tekinti, szeretete, empátiája, felelőssége mindig példás.

 

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi ellátás érdekében több évtizeden át folytatott magas színvonalú munkájának elismeréseként Balogh Elvira részére HERMANN GUSZTÁV KÖZEGÉSZSÉGÜGYI DÍJAT adományozott.

 

sis-3003

 

Gyurján László Jánosné

1983-ban középfokú óvónői végzettséggel kezdte szakmai pályafutását. 1990-ben kitüntetéses felsőfokú óvónői szakképesítést szerzett a Bessenyei György Tanárképző Főiskola óvodapedagógus szakán.

Harmincnégy éves pedagógus pályafutása alatt szakmai igényesség jellemezte. A gyermekek szülei is elismerik a munkáját, hálásak szeretetteljes bánásmódjáért. Mindig empatikus magatartást tanúsított a gyermekekkel és családjaikkal, segítőleg fordult munkatársai felé is.

Szereti a pedagógiai kihívásokat. Támogatja a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját, példát mutatva ezzel a pedagógus társaknak és szülőknek, az elfogadó, segítő attitűd megteremtéséhez.

Nyitott minden újításra, a pedagógiai munka területén és korszerű digitális eszközök alkalmazására.

Az intézmény tehetségfejlesztő munkájában is nagyon elkötelezett, nagy része van abban a folyamatban, hogy az óvoda akkreditált tehetség ponttá vált az elmúlt évben. Az ő nevéhez fűződik az első ebben a témában megvalósuló eredményes „Csoportos tehetségsegítő tevékenységek” című pályázati projekt.

Segíti a pályakezdő kollégákat, mentor óvónőként hozzájárul az óvodapedagógus utánpótlás oktatásához.

Az Újfehértó Óvodásaiért Alapítvány kuratóriumi tagjaként, számos kulturális-, hagyományőrző - és jótékonysági rendezvény aktív szervezője.

Jó közösségi ember, a magánéletben is példamutató.

 

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiemelkedő pedagógiai, szakmai felkészültség alapján végzett, több évtizedes igényes és magas színvonalú, óvodai oktató-nevelő munkájának elismeréseként Gyurján László Jánosné részére Porzsolt István Pedagógiai Díjatadományozott.

 

sis-3008


Nagy Sándorné

Matematika-fizika szakos tanárként dolgozik már közel négy évtizede az Újfehértói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Tagintézményében.

Pontossága, precizitása, módszertani sokszínűsége és a gyermekekkel szembeni végtelen türelme teszi oktató-nevelő munkáját sikeressé és eredményessé.

Szigorú és következetes, gyermekközpontú tanítási módszerével nagyon sok diák számára tette szerethetővé és megtanulhatóvá a sokuk számára félelmetesen nehéznek tűnő tantárgyat, a matematikát. Nagy gondot fordít a tehetséggondozásra is, tanítványait rendszeresen versenyekre készíti fel, ahol gyakran érnek el kimagasló eredményt.

Figyelmes és érzékeny tanítványai problémáira, a szülők bizalommal fordulhatnak hozzá nehézségeikkel.

Kíváncsisága az új pedagógiai módszerek, az informatika nyújtotta lehetőségek és a digitális világ iránt napjainkban sem lankad.

Az interaktív tananyagok fejlesztése területén végzett munkája elismeréseként 2013 októberében megkapta a „Hónap Online Közösségi Tanára” címet.

Segítőkész nyitottságának, sikeres tanári és osztályfőnöki munkájának volt elismerése, hogy a felsős munkaközösség 2002-ben vezetőjévé választotta.

A pedagógus életpálya modell bevezetése után elkészítette portfólióját. A tantestületből elsőként zajlott le minősítő eljárása, melynek kiváló eredménye nyomán pedagógus II. fokozatba került átsorolásra.

 

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiemelkedő pedagógiai, szakmai felkészültség alapján végzett, több évtizedes igényes és magas színvonalú, iskolai oktató-nevelő munkájának elismeréseként Nagy Sándorné részére Porzsolt István Pedagógiai Díjatadományozott.

 

sis-3017




Sor került a városnapi rendezvényen az Újfehértói Termék Védjegyhasználati jogot szerzett termékek kapcsán oklevelek átadására.

jfehertoi-termek-logo-kicsi

Nagy Zoltán, kistermelő - Füstölt húsáruk


Újfehértói Termék Védjegy Oklevélet vett át Nagy Zoltán, kistermelő, a védjegyhasználati jogot nyert füstölt húsáruiért.


sis-3020



Zsindelyes Kereskedőház Kft. - Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka

 

 Újfehértói Termék Védjegy Oklevélet vett át Papp József, a Zsindelyes Kereskedőház Kft. képviseletében, a védjegyhasználati jogot nyert Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinkáért.

sis-3025