Friss hírek

Becsülettel helytállt Újfehértó a Nemzeti Vágtán

Hajrá Újfehértó!” – Fantasztikus érzés volt Budapesten, a Hősök terén, az ország legnépszerűbb és legrangosabb vágtáján Újfehértó színeiben felvonuló Garai Richárdnak és lovának Liliomnak szurkolni. Magával ragadó volt Újfehértóért szorítók táborához tartozni, amikor Újfehértó városcímere is feltűnt a felvonulók között.

2016. szeptember 17-18-án megrendezésre került Nemzeti Vágtán városunkat képviselve Garai Richárd, újfehértói származású fiatal lovas és Liliom nevű lova becsületesen megküzdött a szeptember 17-én zajló 7. előfutamban az erős mezőnyben, ahol a többi induló között 4. helyezést ért el a futamban.

     garai-richard-02    14344789-809642645839876-2236487857580847025-n


Nemzeti Vágta Korzón Újfehértó - 2016 - GALÉRIA: ITT

Újfehértó nem csak a rangos Vágtán tűnt fel Budapesten, hanem a Nemzeti Vágta Korzó rendezvényen is, melyen a települések mutatkoztak be szebbnél szebb pavilonokkal a Hősök terétől az Andrássy útig, hogy bemutassák értékeiket, kultúrájukat. Nem állítunk keveset, ha azt mondjuk, Újfehértó „kivágta a rezet Budapesten”, hiszen majd tizenötezer falatkát kínáltunk a hazai ízekből a külföldi és magyar vendégek számára. A portánknál megfordulók között számos „rajongóra” tettünk szert, hisz az újfehértóiak „Budapesten is hazavártak” mindenkit, az itthon megszokott bő kezű vendégszeretettel. A sonka, kolbász, szalonna, kukorica alapú édességek és sós ínyenc falatok, az zamatos alma mindenkit elvarázsoltak. A Zsindelyes Pálinkafőzde minőségi és számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazott Újfehértói Fürtös Ágyas meggypálinkája, és Újfehértói meggypálinkája pedig méltán tette fel a koronát képletesen Újfehértó neve fölé. Bizton állíthatjuk, hogy Újfehértót sokak számára tettük érdekessé a rendezvényen, s helyeztük a megismerni vágyott települések közé.

                                        img-20160918-111505  img-20160918-111049   img-20160917-145744

Nemzeti Vágta Korzón Újfehértó - 2016 - GALÉRIA: ITTPavilonunkban Újfehértó értékeinek egy szeletét vittük el a látogatóknak. A városunkban székelő Keleti Gyepű és az Újfehértói Íjászok Szövetsége képviselői Györki Attila és Balogh Miklós, korhű öltözetben mutatta be a honfoglalás korához kötődő különleges képzőművészeti tárgyakat: magyar reflexíj, korhű viselet, bőrpáncél, lovas bőr kantárdísz. Gyermekek és felnőttek is szívesen időztek a jurta hangulatát idéző pavilonban.

Az országos médiavisszhanggal követett Nemzeti Vágtán való részvételünk mellett tudjuk, hogy értékes lovas élet folyik Újfehértón, hisz büszkék vagyunk a sikeres újfehértói fogathajtókra, az Újfehértón működő lovas egyesületek munkájára, az ifjú lovas generáció fantasztikus eredményeire.

Jelenleg is nagy izgalommal szurkolunk az újfehértói Margitai Máténak, aki a napokban, 2016. szeptember 22-25-én megrendezésre kerülő Fiatal Hajtók Európa bajnokságán vesz részt a magyar csapat tagjaként.

 

Köszönettel tartozunk számos újfehértói lakosnak és cégnek, akik anyagi támogatással, áldozatos munkával és terméktámogatással segítették Újfehértó bemutatkozását a Nemzeti Vágtán. Köszönetet mondunk nekik:

Szabolcs Takarékszövetkezet, Sónyák András és Sónyák Andrásné, Molnár János és Molnár Jánosné, Papp József - Zsindelyes Kereskedőház, Papp Erzsébet – ZEMA, Nagy Zoltán, Fazekas János, Újfehértói Gyümölcskutató Intézet, Támcsu György – Maga-Plus, Aranyos Imre – Újfehértói Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Suhaj Zoltán, Suhaj István – Lovasbarátok Egyesülete, Hevesi Imre, Trockenfrucht Kft., Kolozsi József, Balogh Miklós, Györki Attila, Musó László, Fogarasiné Tóth Zsuzsa, Zajti Ferenc Kulturális Központ, Pappné Sármány Antónia, Molnárné Mészáros Ágnes, Molnár Katalin, Molnár Eszter, Keleti Gyepű Íjászszövetség, Áncsán József, Sipos Sándor, Verdes Viktória.