Friss hírek

Tájékoztatás lakás rendeltetési egységek számának megállapításával kapcsolatos hatósági bizonyítvány kiállításáról

Tisztelt Lakosok!

 

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményes földgázvételezéshez Újfehértó Város Jegyzője kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról, ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, lakás rendeltetési egység található. Az ügyintézési határidő a kérelem beérkezését követő nyolc nap.

A hatósági bizonyítvány csak a kedvezmény igénybevétele céljából használható fel.

 

A hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztó nyújtja be a szolgáltató részére.

 

A lakás rendeltetési egységek számát a hatósági bizonyítvány kiállítását követően a jegyző, és felügyeleti szerve is ellenőrizheti. Ha annak megállapítására kerül sor, hogy kevesebb ténylegesen kialakult lakás rendeltetési egység található az ingatlanon belül, az egyetemes szolgáltató megállapítja, hogy a felhasználó jogosulatlanul vette igénybe a kedvezményes többletmennyiséget. Ebben az esetben a jogosulatlanul igénybe vett kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget a versenypiaci költségeket tükröző ár másfélszeresének megfelelő egységáron kell a lakossági fogyasztóval elszámolni.

 

A hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló kérelem elérhető Újfehértó Város honlapján, és beszerezhető ügyfélfogadási időben, az ügyfélszolgálaton. Telefonon tájékoztatás kérhető az Újfehértói Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán, a 0642290000/107, és a 0642290000/109 –es telefonszámon.

 

                                                                                                              Dr. Veres Ildikó

                                                                                                                       jegyző

 

 

Kérelem lakás rendeltetési egységek számának megállapításával kapcsolatos hatósági bizonyítvány kiállításáraA kérelem itt olvasható szerkeszthető formátumban: kérelem
A kérelem itt olvashato pdf-es formátuban:kérelem