Eredmények

Újra világverseny dobogóit hódítják az Újfehértói KEMPO HSE sportolói

Huszonnyolc nemzet részvételével zajlott 2016. április 20-22. között a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) világbajnoksága a román fővárosban. A magyar válogatott harmincegy sportolóval vett részt az eseményen, akik közül négyen az Újfehértói Kempo HSE tehetséges tagjai.


kempo-vb-8

Lovas László
(Nyíregyházi Egyetem hallgatója) és Pásztor Ádám párosának önvédelmi bemutatója a felnőttek között az első napon aranyérmet hozott, ami egyben Világbajnoki címet is jelent a Harcosoknak.
Pásztor Ádám 2 bronzérmet szerzett még submission és semi kempo kategóriákban.
Kiss Krisztián László, a Vasvári Pál Tagintézmény Újfehértó 6. a osztályos tanulója aranyérmével Világkupa győzelmet aratott submission-ben (földharc), valamint 2 ezüstérmet szerzett semi kempoban és kempo kumite kategóriákban.
Szabó Tibor Benedek, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 9. b osztályos testnevelés tagozatos tanulója címvédőként indult semi kempo kategóriában és aranyérmével megtartotta Világkupa-győztes címét. Tibi a VB ideje alatt még egy bronzérmet is szerzett submission-ben.

magyar-valogatott-kempo
A Magyar Kempo Szövetség 31 fős válogatott csapata nagyszerűen helyt állt: összesen 64 érem, vagyis 23 arany-, 11 ezüst- és 27 bronzérmet nyertek a magyar kempósok a XIII. IKF Kempo Világbajnokságon, Bukarestben, mellyel a 16 év alattiak világkupáját Magyarország megnyerte Romániát és Hollandiát megelőzve. A felnőttek világbajnokságán összesítettben bronzérmes lett Magyarország Románia és Algéria mögött.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, az Újfehértóti Kempo HSE alelnökéhez kapcsolódó örömteli hír, hogy az IKF (International Kempo Federation: Nemzetközi Kempo Szövetség) vezetése egyhangúlag megválasztotta új alelnökének a vb alatt tartott kongresszuson. Magyarország így sportdiplomáciai sikerrel tért haza a tatamin elért eredmények mellett.

Nagyon büszkék vagyunk az Újfehértói Kempo HSE válogatott tagjaira, akik minden bizonnyal nagyon kemény felkészülést követően, több éves kitartó munkával érték el fantasztikus eredményeiket, s egyúttal gratulálunk Lacza Ádám Illés kinevezéséhez!

 KEMPO kisokos:
(a VB-n résztvevő Harcosok megmérettetése 16 év alatt Világkupa bajnokságnak, míg a 16 év felett induló Harcosok megmérettetése ugyanabban a szabályrendszerben Világbajnokságnak minősül!)

(Forrás: pecsu.hu, Újfehértói Kempo HSE Facebook oldala)


Foto Galéria:
Újfehértói Kempo HSE tagjai a
XIII. IKF Kempo Világbajnokságon