"Újfehértó, gyalog- és kerékpárút építése II/1."

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszer keretében „Újfehértó, gyalog- és kerékpárút építése II/1. ütem” (ÉAOP-3.1.3/A-09-2009-0001) című pályázat sikeres elbírálásban részesült, így 2010. májusában aláírásra került a Támogatási szerződés, melynek értelmében Újfehértó Város Önkormányzata mintegy 79 millió forint összegű támogatást használhatott fel a beruházás megvalósítására.

A projekt keretében elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült meg a város Mályváskerti településrészén, a Debreceni út belterületi kezdőpontjától a Százados utca kezdőpontjáig, 1,61 km hosszan, 2,70 m szélességben. A Mályváskerti óvoda épülete elé egy pontalapozásos, térkővel burkolt, fedett, többállásos kerékpártároló került elhelyezésre a kerékpárok megfelelő megőrzésének biztosítása érdekében. Továbbá a gyalog- és kerékpárút mentén, a csapadékvíz rendszeres felgyülemlése miatt, csapadékvíz elvezető rendszer került kiépítésre.

A kivitelezés ideje: 2011. április 15 -  2011. szeptember 30.

Újfehértó Város Önkormányzata korábban sikeresen pályázott az ÉAOP-2007-3.1.3 pályázati kiírásra, melynek köszönhetően megépült az osztatlan közös gyalog- és kerékpárút a vasútállomás és a Vasvári Pál  út között. Jelenlegi projekt keretében egy újabb lépést tettünk a város kerékpárút-hálózatának fejlesztése érdekében. A tervezett létesítmény mintegy folytatását képezi a már megépült kerékpárútnak – a városközpont kivételével, ahol a hely szűkössége nem tette lehetővé a két létesítmény fizikai egybekapcsolását.


A projekt közvetlen céljai között szerepelt elsősorban a kerékpáros balesetek számának csökkentése, a kerékpáros közlekedés biztonságos feltételeinek a megteremtése. A városközpont, az egyes közintézmények, iskolák, óvodák, munkahelyek megközelíthetőségének, elérhetőségének javítása révén a mindennapos kerékpárosok létszámának növelése. Célunk a kerékpározás közlekedésben elfoglalt arányának, jelentőségének növelése és a helyi közlekedési kultúra javítása.
A kerékpárúttal egyidejűleg megépülő csapadékvíz elvezető rendszer nagyban hozzájárul a térség belvíz gondjainak enyhítéséhez.

    
Kedvezményezett:

Újfehértó Város Önkormányzata
4244 Újfehértó, Szent I. u. 10.


Közreműködőt Szervezet:

ÉARFÜ Nonprofit Kft.
4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.

Linkek: www.nfu.hu; www.rop.hu; www.eszakalfold.hu
 
 1  2
 3

 4

 
 
Magyarorszag Megújul